Kjøpsvilkår

Klarna Checkout
For en trygg og sikker betaling bruker Sapatos.no Klarna Checkout. Når du betaler via Klarna handler du trygt og enkelt. Vi lagrer aldri din kortinformasjon og all informasjon blir sendt kryptert via sikre servere. Du kan laste ned fakturaen din på klarna.no. Når du velger Klarna som betalingsløsning kan det foretas en kredittsjekk. Dersom kredittsjekk foretas vil et gjenpartsbrev bli sendt til din e-post.

Personopplysninger behandles i henhold til gjeldende lovverk. Klarna håndterer personopplysninger for å utføre kundeanalyser, identifikasjoner, kredittvurderinger og markedsføring. For spørsmål gjeldene Klarna ta kontakt med deres kundeservice på telefon: 21 01 89 91.

 

Priser, avgifter og betaling
Prisene angitt på Sapatos.no gjelder for bestillinger lagt inn på nettstedet. Alle priser er angitt i NOK og er inklusive MVA. Prisene omfatter ikke betalings- og forsendelsesavgifter som gis separat. Du kan betale for kjøpet med alternativene som er angitt på nettsiden. For utenlandske kunder er tollavgiften inkludert i totalbeløpet. Ingen krav vil komme på etterskudd.

Estimert leveringstid
Estimert leveringstid er ca 2 - 4 dager. 


14 dagers angrerett - gratis frakt ved kjøp over 800,-
Dersom du ønsker å angre kjøpet er du forpliktet til å gi oss beskjed om dette. Du enten sende en e-post til nettbutikk@sapatos.no, fylle ut angrerettskjema som fulgte med ordren din eller ringe oss på tlf: (+47) 64 00 75 00.

1. Norsk lov gir deg 14 dagers angrerett. Ved et angretkjøp er det visse forpliktelser kjøper og selger må følge innen for angrerettslovens betingelser. Vi har 14 dagers angrerett i nettbutikken og tilbyr alle våre kunder fri frakt ved kjøp over 800,-. Prosessen med å enten bytte produkt eller angre skal være rask og enkel hos oss. 

2. Angrerettloven gir deg som forbruker rett til å gå fra avtalen ved å gi melding til oss før utløpet av angrefristen, jf. § 21. Dette kan du enten gjøre via angrerettskjema som fulgte med varen du kjøpte, sende en e-post til nettbutikk@sapatos.no eller ringe oss på tlf: (+47) 64 00 75 00. Angrefristen utløper 14 dager fra den dagen du får varen og angrerettskjema i fysisk besittelse. 

3. Du som forbuker skal uten unødig opphold, og senest 14 dager fra melding, etter § 20 ble gitt, sende varene tilbake. Det vil si at du har 14 dager fra du mottok varen på å gi beskjed til oss om angret kjøp. Og yttligere 14 dager å sende varen i retur etter at du har gitt oss beskjed om retur. Det er ikke angrerett på skopleie produkter, brodder og sokker med brutt forsegling. I følge jf.Angrerettloven § 25 bæres returkostnadene av forbrukeren, men hos oss følger det med returetikett så du som forbruker belastes ikke for returkostnadene hos oss. Men dersom vi ser at du som kunde har mange returer i løpet av kort tid forbeholder vi oss retten til å belaste deg med returkostnadene. 

4. I følge angrerett loven har du rett til å prøve produktet hjemme og sjekke det grundig slik man gjør i fysisk butikk. Dersom du angrer kjøpet vil du i denne situasjonen få hele kjøpesummen tilbake. Husk å legge varen i original emballasje og sørg for at alle lappene er på før du pakker inn skoesken i plast eller papir og setter på returlappen. Returetiketten som følger med kan kun brukes på MyPack utleveringssteder. Vi anbefaler deg å levere returen tilbake på samme sted hvor du hentet varen. Du kan også levere inn varen du ønsker å returnere i en av våre butikker. 

5. Angreretten gir næringsdrivende rett til å belaste kunde om produktet er påført en verdireduksjon som følge av bruk utover det som er nødvendig for å fastslå varens art, egenskap og/eller funksjon. (jf. Ang Angreretten § 25).

6. Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Angreretten kan derfor ikke benyttes av firmaer eller andre som har handlet som ledd i næringsvirksomhet..(jf Angrerettloven § 1).

HUSK Å BE OM KVITTERING NÅR DU LEVERER INN PAKKEN PÅ POSTNORD SINE UTLEVERINGSSTEDER. DU VIL DA FÅ EN BEKREFTELSE PÅ RETUREN PÅ SMS. 


Allment
Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil og at vi kan være utsolgt for enkelte varer, spesielt under salgsperioder. Vi belaster deg aldri for varer som, uavhengig grunn, ikke kan levers av oss. Alle bilder på nettstedet skal kun anses som illustrasjoner. Slike illustrasjoner garanterer ikke å gjengi produktets eksakte utseende, funksjon eller opprinnelse.