Bytte og retur

Det er enkelt å returnere varer hos oss.  Du kan enten returnere varen til en av våre butikker eller benytte returetiketten. For mer informasjon og adresse til butikkene se Våre butikker.

Dersom du ønsker å sende varen  i retur gjør følgende:
  1. Gi oss beskjed om retur/angret kjøp ved å sende en e-post til nettbutikk@sapatos.no.
  2. Legg produktet i original emballasje (les: skoesken) pakk inn esken forsvarlig.
  3. Fest returetiketten på den innpakkede esken. 
    NB! Ikke fest etiketten på den originale skoesken.
  4. Lever returen inn på MyPack utleveringssted gjerne der du hentet pakken. Husk å be om kvittering og sendingsnummer slik at du har bevis for sendt vare.  Hvis du valgte en annen fraktmetode enn MyPack på din bestilling (feks. DHL Express eller Portbuddy) så følger du deres instrukser for opphenting.
  5. Når returen ankommer vårt varemottak krediteres ditt kjøpskort/faktura. 

BYTTE

Ønsker du å bytte modell/størrelse eller farge følger du stegene for retur og legger inn ny bestilling i vår nettbutikk på varen du ønsker å bytte til. På den måten får du skoen du ønsker raskere. Du kan også bytte varen i en av våre butikker. For mer informasjon og adresse til butikkene se Våre butikker.


ANGRET KJØP

Vi har 14 dagers angrerett i nettbutikken. Angrefristen utløper fra den dagen du får varen og angrerettskjema i fysisk besittelse. Du som forbruker skal uten unødig opphold, og senest 14 dager fra vi har fått beskjed om angret kjøp, sende varene tilbake. 


REKLAMASJON

Ta kontakt dersom produktet du har bestilt fra oss har mangler eller andre kvalitetsproblemer. For mer informasjon klikk deg inn på kundeservice i vår nettbutikk, Kontakt oss.


Ta gjerne kontakt dersom det er noe du lurer på:
Tlf: +47 64 00 75 00 eller e-post: nettbutikk@sapatos.no